IM-Pact Opleidingen

NLP is Assertiviteit.

Assertiviteit is een krachtig inzetten van je persoonlijkheid met als doel om op een verantwoorde ecologische wijze je doelen te breiken. Assertiviteit heeft niets grofs, in tegendeel: Assertiviteit is op zeer verfijnde wijze de jouw juiste boodschap over weten te brengen. Met respect voor jezelf en de ander.

Soms wordt assertiviteit gerwissled met agressiviteit.
Daarom het je NLP nodig om dat onderscheid te kunnen maken. Je bent dan daadwerkelijk assertief en nooit agressief.

 
NLP helpt jouw inzichten te verwerven. Inzichten Hoe je nu niet assertief bent. Wat doe je dan precies waardoor anderen zichzelf de ruimte toe eigenen om over je grenzen heen te gaan? Meer dan 20 jaar geleden onderzocht ik dat voor mijzelf en kwam tot de conclusie dat ik - een fractie te lang - aandachtig bleef luisteren . Met goede bedoeling: wellicht zou er meer informatie komen en je hoort toch mensen te laten uitpraten! Of niet dan?


Waarom is NLP de oplossing? 

NLP is de vorm van al onze patronen. Alle gewoonten. Alle dingen zie we als normaal beschouwen. NLP geeft ook toegang tot de dingen die we ons eigen hebben gemaakt. Door bijvoorbeeld veel te lang te blijven luisteren 'als respect voor de ander' maar in feite, diep van binnen, omdat je (ik) ooit op je donder heb gekregen door een ander niet te laten uitspreken. En nog steeds bang was voor herhaling.

Waarom dan een NLP studie?


Je kan er vanuit gaan dat iedereen die op zoek is naar assertiviteit zich niet voor 1 gat wil laten vangen. Je wil keuzes. Je wil mogelijkheden. Daar in NLP zo sterk in. Mogelijkheden. Door een studie NLP te volgen leer je alles en alle mogelijkheden om jouw assertiviteit te onwikkelen en veel steviger in het leven te staan. Heel eenvoudig want NLP is eenvoudig te leren. Toepassen is nog eenvoudiger: je doet het al, alleen ben je niet bewust hoe je NLP toepast. Tijd voor verandering!! 
Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, 
zal je krijgen wat je altijd gehad hebt

NLP bij IM-Pact Opleidingen


I​IM-Pact zorgt er voor dat NLP jouw NLP wordt. Daardoor wordt NLP een onderdeel van je zijn en is assertiviteit een kwestie van doen. Dat bereik je door het stellen van doelen en het aanpassen van je communicatie door veel te oefenen en ervaring op te doen. Dat kan want we bieden de NLP opleidingen aan als ervaringsgericht onderwijs. Tevens bieden we maandelijkse oefenavonden om daar met andere cursisten je talenten te polijsten. 
Wil je beginnen? Neem dan contact op via het NLP Informatie Gesprek. Dat is gratis en op een tijdstip wat jou het beste uitkomt.

Smelt het ijs in je hart en leef zoals jij bedoeld bent te Zijn